Wist je datjes

Hier vind je enkele interessante weetjes over ICT en media.

 • ICT staat voor... Informatie- en communicatietechnologie
 • Er worden nog steeds per seconde meer Facebook-profielen aangemaakt dan dat er kinderen worden geboren.
 • Facebook is nog altijd de grootste speler op social mediagebied, maar het snelgroeiende Google+ loopt ondertussen flink in op Facebook. Haar gebruikersaantallen zijn in 2013 verdubbeld!
 • In de Verenigde Staten wordt er per uur zestien minuten op social media gespendeerd en bijna een kwart van de Amerikanen checkt hun Facebook-pagina zelfs vijf keer per dag.
 • Per minuut worden er op Facebook 293.000 statusupdates geplaatst.
 • De gemiddelde Youtube-gebruiker kijkt zo’n vijftien minuten video per dag.
 • 70 procent van deze Youtube-gebruikers zijn Amerikanen.
 • De kleinste computer ter wereld

  Computers en PC’s worden alsmaar kleiner en elk jaar brengen merken nieuwe versies op de markt die zo klein zijn dat u ze nauwelijks nog kunt gebruiken. De Space Cube van Asus bijvoorbeeld is een klein vierkantje van vijf op vijf centimeter. De PC draait op Linux en is in het bezit van verschillende poorten (onder andere een USB poort, een VGA aansluiting, een Space Wire poort en een D-SUB RS232). Niettemin beschikt de Space Cube van Asus over een 300 Mhz processor, 16 MB Flash geheugen en het operating systeem Red Hat dat draait vanaf een Compact Flash geheugenkaart van 1 Gb. De Space Cube van Asus is ideaal voor op reis. Het enige probleem is een scherm te vinden om de PC op aan te sluiten.
 • De meest bizarre en extreme informatica blunders ter wereld

  Leken op informatica gebied staan erom gekend domme dingen te doen met hun computer. Zo zijn er personen die denken dat de CD-lezer van hun computer dient om hun bekertje met koffie of thee in te plaatsen. Anderen denken dan weer dat je cash geld in de CD-lezer moet stoppen als je online wil winkelen. Eén van de grappigste verhalen is echter dat van een man die een irritant piepend geluid uit zijn harde schijf hoort komen. Zijn oplossing: zijn computer openen en WD-40 (een soort smeermiddel / roestoplosser) op de harde schijf gieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.